Onze tips

In Pisa is genoeg te doen. Je kunt er natuurlijk rustig genieten van een rode wijn op een terras of stevig doorstappen om de bezienswaardigheden af te strepen. Wat moet je zien, waar moet je zijn, waar moet je (niet) eten?

 • Vermijd het toeristenmenu!

  Dit is misschien wel de beste tip die we je voor je weekend Pisa kunnen geven – en eigenlijk geldt deze tip voor heel Italie! – als je van Italiaans eten houdt: kies voor een etablissement zonder toeristenmenu.

  Vermijd het toeristenmenu! »

 • Hotels in Pisa

  Er is genoeg keuze aan hotels en andere accommodaties in Pisa. We hebben een paar bijzondere voor je uitgelicht. Hotels in Pisa »

 • Giugno Pisano (Pisa in juni)

  De maand juni wordt wel “Giugno Pisano” genoemd, ofwel Pisaans Juni. In deze maand wordt het grootse maritieme verleden van Pisa gevierd door haar inwoners. De stad bruist met concerten, festivals en evenementen. Giugno Pisano (Pisa in juni) »

 • Winkelen in Pisa

  De twee bekendste winkelstraten van Pisa zijn de Borgo Stretto en de Corso Italia. De Borgo is een prachtige straat met mooie galerijen en luze winkels, de Corso Italia is een gezellige winkelstraat met bekendere ketens als H&M. Er zijn regelmatig leuke marktjes in Pisa waar je Italiaanse lekkernijen kunt kopen. Over de vele souvenirwinkels met de toren van Pisa in miniatuurformaat, zullen we het maar niet hebben.

 • De Toscaanse keuken

  Tijdens je stedentrip in Pisa zul je aan lekker eten geen gebrek hebben! Honderden restaurants vertegenwoordigen er allerlei wereldkeukens. Maar in Italie moet je gewoon eten zoals de Italianen doen, lokaal eten, dat is het beste! Bestel dus gerechten uit de smaakvolle, traditionele Toscaanse keuken! De Toscaanse keuken »