Praktische tips voor je weekendje Pisa

Wanneer moet je gaan? Hoe kom je van het vliegveld in het centrum? Hoe is het openbaar vervoer in Pisa? Waar moet ik op letten bij het nemen van een taxi? Op deze vragen geven wij graag antwoord.

Beste tijd om naar Pisa te gaan

Juni is de leukste maand om naar Pisa te gaan. Het is niet alleen goed weer, maar het is ook een bijzondere maand voor de inwoners (en bezoekers) van Pisa. Meer over de maand juni in Pisa.

Vliegveld

Het vliegveld Pisa airport grenst aan Pisa en het centrum is dan ook niet ver van het vliegveld verwijders, iets meer dan 3 kilometer. Met de auto (huurauto of taxi) ben je nog geen 10 minuten onderweg. Een taxi kost zo’n 8 Euro, op zon- en feestdagen zijn ze iets duurder.

Er gaat om de tien minuten een bus naar het centrum van Pisa. De bussen vertekken van net buiten de aankomsthal, bij de blauwe borden met “City Bus” erop. De busmaatschappij heet “Compagnia Pisana Trasporti” en de lijn is de “LAM Rossa”. Tickets koop je bij de informatiebalie binnen het vliegveld en buiten bij de ticketautomaat. Tickets kosten € 1,40 per stuk.